Kan ik u helpen ?

Kan ik u helpen ?

Thomas Hoogeveen

Sales gemeenten & provincies

Open markt model

Staan er in uw gemeente al voldoende laadpalen om de e-rijders te faciliteren? Niet iedereen heeft een garage of oprit voor een eigen oplaadpunt. Deze burgers verwachten wel dat zij binnen afzienbare tijd in hun eigen wijk aan de openbare weg kunnen opladen. Ook medewerkers en bezoekers willen hun auto in uw gemeente kunnen laden. Hoe gaat uw gemeente met deze aanvragen om? Hiervoor hebben wij samen met gemeenten het open markt model ontwikkeld.

Allego biedt gemeenten een solide oplossing – én een snel alternatief voor concessies. We plaatsen, beheren, onderhouden en exploiteren laadpalen die wij ter beschikking stellen aan de gemeente, haar bewoners en bezoekers. Stroomlevering maakt geen onderdeel uit van dit exploiteren. Dit voeren wij uit binnen de gestelde beleidskaders van uw gemeente.

Stap 1: Uw gemeente stelt het beleid vast

Met onderstaande VNG beleidsdocumenten past u het open markt model eenvoudig toe in uw lokale gemeentelijke beleid. Deze documenten kunnen volledig overgenomen worden, maar bieden voldoende ruimte om specifieke wensen van uw gemeente een plaats in het beleid te geven:

VNG ledenbrief beleidsregels oplaadinfrastructuur – PDF-bestand

VNG voorbeeld verkeersbesluit – Wordbestand

VNG voorbeeld ontheffing – Wordbestand

VNG voorbeeld aanvraagformulier – Wordbestand

VNG beleidsregels G32 – Wordbestand

Stap 2: Een wederzijdse bevestiging van het beleid

Deze bevestiging (brief of overeenkomst) aan de gemeente houdt in dat Allego openbare laadpalen realiseert conform de beleidskaders van de gemeente.

Stap 3: Uw gemeente wordt toegevoegd aan openbaarladen.nl

Na stap 2 kan uw gemeente direct worden toegevoegd aan openbaarladen.nl zodat e-rijders in uw gemeente direct een aanvraag kunnen indienen voor een openbare oplaadpaal.

Wilt u meer weten over hoe proces van aanvraag tot en met het beheer en onderhoud van de laadpalen in zijn werk gaat? U vindt hier aanvullende informatie.

Heeft u aanvullende vragen of wilt u meer informatie over het toepassen van het open markt model? Bel Thomas!

Thomas Hoogeveen
+31 6 55 10 16 62
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Je gegevens worden alleen gebruikt om contact op te nemen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief