Kan ik u helpen?

Kan ik u helpen?

Sales Expert

Stel uw vraag aan ons team

Veel gestelde vragen bedrijven

Hieronder vindt u een overzicht van vragen die specifiek voor bedrijven is opgesteld. Indien u een e-rijder bent en vragen heeft over elektrisch rijden, dan kunt u informatie vinden op de e-rijders pagina van de Allego website.  Bent u een gemeente of andere overheidspartij en geinteresseerd in publiek laden, bezoekt u dan de pagina Overheid op de website van Allego. Algemene informatie over Allego en de laatste ontwikkelingen vindt u op onze homepage.

Organisatie

In welke landen is Allego actief?

Momenteel is Allego actief in Nederland, Belgie en Duitsland. In deze landen heeft Allego ook lokale kantoren met lokale vertegenwoordiging.

Wat is de positie van Allego op de markt?

Allego is een zogenaamde ‘Charge Point Operator’ (CPO) en richt zich vanuit die rol op dit moment uitsluitend op de realisatie en het beheer van laadinfrastructuur. Energielevering op de door Allego beheerde palen wordt door energieleverancier Vandebron verzorgd of door uw eigen energieleverancier. Allego heeft alleen zakelijke contracten met overheden of bedrijven. De mobility service provider (MSP) zorgt voor de eindafrekening van laadsessies naar de e-rijder.

Financieel

Kan ik subsidie krijgen?

Voor elektrische auto’s die aan bepaalde eisen voldoen, mag u een deel van de investering van de fiscale winst afschrijven. Dit valt onder de Milieu Investeringsaftrek (MIA). Deze regel geldt voor de aanschaf van een elektrische of hybride voertuig of een oplaadpunt. Meer informatie hierover vindt u op de website van de belastingdienst of bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Subsidieregels voor bedrijven verandert ieder jaar. Ook zijn elektrische auto’s vrijgesteld van Motorrijtuigenbelasting. Dit geldt voor auto’s met een maximale uitstoot van 50 gram CO2 per gereden kilometer. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Belastingdient

Kan ik geld verdienen met laden?

Als u uw laadinfrastructuur openstelt voor derden en laadsessies in rekening brengt tegen een bepaald tarief, dan zijn de inkomsten voor het laden voor u. U kunt er voor kiezen dat uw eigen medewerkers gratis laden, maar dat bezoekers betalen voor een laadsessie. Natuurlijk kunt u het laden voor uw bezoekers ook gratis ter beschikking stellen.

Mag iedereen bij mij laden?

In principe kan iedere elektrische auto laden op onze laadpalen. Afhankelijk van de plaatsing van de laadpaal en het verrekenmodel kunt u ervoor kiezen wie er wel en wie er niet hoeft af te rekenen voor de laadsessie.

Installatie en aansluiting

Welke laadpaal is geschikt voor mijn locatie?

Dit verschilt per situatie. Afhankelijk van het aantal auto’s dat komt opladen, de locatie en uw wensen geven wij u hiervoor een passend advies.

Wat voor aansluiting heb ik nodig

Dit verschilt per situatie. Afhankelijk van het soort oplaadpaal, het aantal auto’s dat komt opladen en uw wensen geven wij u hiervoor een passend advies. Na een kennismakingsgesprek bekijken we uw situatie samen met een installateur, waarna we u informeren welke aansluitingsgrootte u nodig heeft.

Wanneer belt de installateur voor de schouwing?

Afhankelijk van uw locatie en situatie neemt een installatiepartner van Allego contact met u op om een schouwing te doen. dat kan een fysieke, maar soms ook een telefonische schouwing zijn.

Is het mogelijk dat ik zelf de installateur op bel?

We werken samen met verschillende installatiepartners verdeeld over regio’s in Nederland. Wanneer u in contact wil komen met de installateur dan kunt u dat doorgeven aan ons, wij zorgen ervoor dat de juiste installateur zo snel mogelijk contact opneemt.

Wanneer wordt mijn installatie uitgevoerd?

De installatie wordt door de installateur ingepland nadat de getekende offerte is teruggestuurd naar Allego. Vervolgens neemt de installateur contact met u op om een installatiedatum af te spreken.

Onderhoud en storingen

Hoe vaak wordt mijn laadpaal onderhouden?

Allego voert één maal per jaar standaard en preventief onderhoudswerkzaamheden uit. Eventueel aanvullende afspraken worden contractueel vastgelegd. Storingen worden vanzelfsprekend direct en binnen de contractuele termijnen verholpen.

Wat moet ik doen als mijn laadpaal een storing heeft?

Vervelend dat er een storing is. U kunt het storingsnummer bellen dat op de laadpaal is aangegeven. In het storingscentrum zitten deskundigen die u direct en professioneel kunnen helpen. Vanuit Nederland kunt u bellen met 0800-3745337. Houdt het laadpaal nummer bij de hand.

Het team

Sales Expert

Sales Expert

Stel uw vraag aan ons team
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief