Neem contact op

Neem contact op

Natasja Preijer

Sales gemeenten & provincies

Wat kost laden?

Welkom!

Op deze pagina geven we u als e-rijder graag meer inzicht in de opbouw van een laadtarief en het aandeel van Allego daarin.

Wie bepaalt het tarief dat ik betaal voor laden?

Uw Mobility Service Provider (MSP), de uitgever van uw laadpas of -app, bepaalt het eindbedrag van uw laadsessies. De vergoeding voor het gebruik maken van de laadpalen van de verschillende Charge Point Operators (CPO) in Europa is een onderdeel van dit eindbedrag. Regelmatig komt het voor dat MSPs de door CPOs in rekening gebrachte kosten direct doorberekenen aan haar e-rijders, al dan niet met een opslag of in de vorm van een abonnement.

Met een laadpas of -app van uw MSP kunt u gebruik maken van de laadinfrastructuur van Allego. Allego heeft met verschillende MSPs afspraken gemaakt over het ter beschikking stellen van haar laadinfrastructuur en brengt hiervoor een bedrag in rekening bij uw MSP.

Energieleverancier Vandebron verzorgt de elektriciteit voor de laadsessies op de infrastructuur van Allego. Alle energie van Vandebron is afkomstig van lokale, schone energiebronnen. Vandebron brengt hiervoor ook een bedrag in rekening bij uw MSP.

Waar vind ik de tarieven voor laaddiensten op Allego laadinfrastructuur

Op de website van Vandebron vindt u meer informatie over de tarieven.

Deze  tarieven zijn berekend door de kosten van de laadinfradiensten van Allego en de kosten voor het gebruik van elektriciteit, verzorgd door Vandebron, bij elkaar op te tellen.

Een eventuele opslag door uw MSP is hierin NIET meegenomen. Ook kan uw MSP compleet andere tarieven berekenen voor laadsessies. Voor informatie over uw tarief verwijzen wij u graag naar uw MSP!

Tariefverandering

Let op! Vanaf 1 januari 2017 zijn de tarieven veranderd. Bij het snelladen gaat nadat het snelladen gestopt is, een connectietarief van start. Meer informatie hierover vind u
op de website van Vandebron.

Tarieven bij gebruik van de Smoov app

Indien u gebruik maakt van de Smoov app (iOS of Android) en de Direct Payment service van Vandebron, ziet u vooraf welk laadtarief van toepassing is!

Onze rol

Allego houdt zich bezig met de plaatsing, het onderhoud en het beheer van laadinfrastructuur voor elektrische mobiliteit. Wij zijn een Charge Point Operator pur sang. De levering van energie is nadrukkelijk géén onderdeel van onze dienstverlening of van ons product. Wij geloven in een scheiding van de infrastructuur en de energie afname op laadinfrastructuur. Die scheiding draagt zorg voor maximale keuzevrijheid voor klanten en eindgebruikers in de toekomst. Een toekomst waarin de keuze welke stroom je laadt in je auto er één moet zijn van de eindgebruiker ev-rijder, net zoals je die keuze nu als consument of als bedrijf hebt.

Allego levert geen stroom en wil dat ook niet doen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief