Neem contact op

Neem contact op

Natasja Preijer

Sales gemeenten & provincies

Wat kost laden?

Aan het opladen van je auto zijn kosten verbonden. Dat is voor het gebruik van de infrastructuur, maar ook voor de voorziening in energie. Hieronder vind je informatie over de kosten van laaddiensten op openbare laadpalen, snelladers en overige laadpalen. Deze kosten worden in rekening gebracht bij je laaddienstverlener (ook bekend als Mobility Service Provider/MSP). De uiteindelijke prijs die je betaalt, hangt af van het contract dat je met je laaddienstverlener hebt.

Wil je vooraf weten welk tarief je betaalt?

Wil je vooraf weten welk tarief je betaalt? Als je gebruik maakt van de Smoov app (iOS of Android) en de Direct Payment service in de app, zie je vooraf welk laadtarief van toepassing is!

Openbare laadpalen in gemeenten

Allego heeft in verschillende gemeenten in Nederland openbare oplaadpunten geplaatst. Hier geldt een laadprijs die is opgebouwd uit twee componenten. Een component voor de infrastructuur en een voor de elektriciteit.
Standaardtarieven openbaar laden (AC beschikbaar vermogen tot 22 kW)
Totaal
€ 0,34 per kWh
Dit bedrag is inclusief BTW en excl. een eventuele opslag die door je laaddienstverlener (behorend bij je laadpas) wordt berekend.

Let op!

Per gemeente kunnen er afwijkende afspraken zijn in verband met een bijdrage van de gemeente. Deze afwijkende afspraken gelden op dit moment voor de volgende gemeenten:
Totaal
Gemeente Arnhem
€ 0,31 per kWh
In gemeente Arnhem is er een connectietarief van kracht. Dit is een tarief dat in gaat wanneer uw e-auto aan een oplaadpaal verbonden is zonder dat deze oplaadt. Dit tarief is van toepassing tussen 9.00 en 21.00u in het betaald parkeren en parkeervergunningen-gebied van gemeente Arnhem. De kosten hiervoor zijn €1,20 per uur.
Totaal
Gemeente Almere
€ 0,31 per kWh

Is het een MRA-laadpaal?

Dan zijn er afwijkende laadtarieven van toepassing. Met een MRA-e abonnement betaal je €0,28 per kWh (inclusief BTW en kosten van de laaddienstverlener). Zonder abonnement betaal je de standaard prijs van €0,32 per kWh (inclusief BTW). Dit bedrag wordt in rekening gebracht bij je laaddienstverlener (behorend bij je laadpas). Afhankelijk van je laaddienstverlener worden dan nog aanvullende kosten in rekening gebracht. Meer informatie vind je op openbaarladen.nl/mra.

Snelladers van Allego

De kosten voor het opladen van je auto bij een snellader zijn hoger dan het opladen van je auto bij een normale lader. Snelladers zijn, vergeleken met reguliere laadpunten, veel duurder in aanschaf en onderhoud en daarom zijn de kosten voor snelladen ook hoger dan die van regulier laden. Een Google Maps kaart met alle locaties kun je hier bekijken.

Standaardtarieven snel laden (DC en AC beschikbaar vermogen >22 kW) Totaal
Allego Snellaadnetwerk* € 0,69 / kWh
*) Wilt u weten op welke locaties dit tarief van toepassing is? Bekijk dan de Google maps kaart.

Let op!

Er zijn een aantal afwijkende afspraken met eigenaren van de snelladers. Deze afwijkende afspraken gelden op dit moment voor de snelladers:

Locatie Adres Tarief
Amsterdam – A10 Overschiestraat 172, Amsterdam (2x) € 0,36 /kWh
Amsterdam – Hobbemakade Hobbemakade 100, 1071 XS, Amsterdam (2x) € 0,36 /kWh
Amsterdam – Centraal station Centraal station – alleen voor taxi’s € 0,36 /kWh
Krimpen aan den IJssel Raadhuisplein 87, 2922 AJ Krimpen aan de IJssel €0,40 /kWh
Hellevoetsluis – Struytse Hoeck Struytse Hoeck 62 tegenover BCC, 3224 HB, Hellevoetsluis Starttarief van €2,25

Tijdtarief van €0,30 per minuut

Harmelen – A12 Hellevliet (MisterGreen) Rijksweg A12, 3481 CV, Harmelen €0,49 /kWh

Alle genoemde bedragen zijn inclusief BTW en excl. een eventuele opslag die door je laaddienstverlener (behorend bij je laadpas) wordt berekend.

Tip! Wist je dat het opladen van je auto het snelst gaat tot een acculading van 80%?

Overige laadpalen

Voor het gebruik van de overige laadpalen van Allego, dit zijn bijvoorbeeld laadpunten bij bedrijven, onderweg bij een hotel of in een parkeergarage etc. geldt een tarief van €0,39 per kWh.

Bij semipublieke laadpunten verzorgt de eigenaar van de locatie de energie. Dit tarief verschilt per locatie en betreft bedrijfsvertrouwelijke informatie. Vandaar dat bij deze laadpunten alleen het totaaltarief wordt vermeld.

Dit bedrag is inclusief BTW en excl. een eventuele opslag die door uw laaddienstverlener (behorend bij uw laadpas) wordt berekend.

Wie bepaalt het tarief dat ik betaal voor laden?

Jouw Mobility Service Provider (MSP), de uitgever van je laadpas of -app, bepaalt het eindbedrag van je laadsessies. De vergoeding voor het gebruik maken van de laadpalen van de verschillende Charge Point Operators (CPO) in Europa is een onderdeel van dit eindbedrag. Regelmatig komt het voor dat MSPs de door CPOs in rekening gebrachte kosten direct doorberekenen aan haar e-rijders, al dan niet met een opslag of in de vorm van een abonnement.

Met een laadpas of -app van je MSP kun je gebruik maken van de laadinfrastructuur van Allego. Wij hebben met verschillende MSPs afspraken gemaakt over het ter beschikking stellen van onze laadpalen en brengt hiervoor een bedrag in rekening bij jouw MSP.

Een eventuele opslag door jouw MSP is hierin NIET meegenomen. Ook kan je MSP compleet andere tarieven berekenen voor laadsessies. Voor informatie over het tarief verwijzen wij je graag naar je MSP!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief